- Fyzická aktivita a zdraví
- Druhy sportu a hubnutí
- Jak velká aktivita vede k hubnutí
- Procházky jako forma cvičení doporučuje zdravíček
- Pravda o tabletkách na hubnutí
- OBLIBA BIOPOTRAVIN STÁLE ROSTE
- ZÁKLADNÍ TŘI PYRAMIDOVÁ PATRA POTRAVIN
- PROTI ZIMNÍM INFEKCÍM RADÍ ZDRAVÍČEK
- ZDRAVÍČEK ODPOVÍDÁ NA ČASTÉ OTÁZKY O STRAVOVÁNÍ
- VEGETARIÁNI A HUBNUTÍ
- ZDRAVÁ A SPRÁVNÁ HMOTNOST TĚLA
- BIO CHLEBA
- BIO BROKOLICE OD ZDRAVÍČKA
- BIO ČESNEK OD ZDRAVÍČKA
- PROČ NAKUPOVAT REGIONÁLNÍ POTRAVINY OD ZDRAVÍČKA
- Nepodceňujte bolest nohou
- Ne všechny rostlinné tuky jsou zdravé
- Zaručeně proti celulitidě
- Nejčastější intimní mýty
- Kouření a hmotnost
- Mýty ve výživě
- Odborně o nikotinu
- Stres a jídlo
- Jak bezpečně uchovávat potraviny
- Vitamíny a vy
- Význam celozrných potravin
- Pesticidy v ovoci a zelenině
- Jak zdravě jíst a pít na cestách
- Strava a pití při cestách do exotických zemí
- Rady pro uklidnění žaludku během cestování
- Jídlo mimo domov
- Co je to diabetes
- Co je diabetes 1 typu
- Co je to diabetes 2 typu a pohybová aktivita
- Mýty o cukrovce neboli diabetu
- Rady proti svalovým křečím
- Rady proti nespavosti od zdravicka

10 KROKŮ K VAŠEMU ZDRAVÍ RADÍ ZDRAVÍČEK
Deset kroků k vašemu zdraví
1. Jezte vyváženou pestrou stravu založenou více na potravinách rostlinného původu.
2. Udržujte svou hmotnost a obvod pasu v doporučeném rozmezí (v dospělosti BMI 18,5 – 25; obvod pasu u mužů ne více než 94 cm, u žen ne více než 80 cm). Pravidelně se věnujte pohybové aktivitě (ochranný účinek na zdraví má například 30 minut, lépe však 1 hodina, nepřetržité rychlé chůze denně)
3. Jezte různé druhy ovoce a zeleniny, alespoň 400 g denně, přednostně čerstvé a místního původu.
4. Kontrolujte příjem tuků, snižte spotřebu potravin s jejich vysokým obsahem (např. uzenin, tučných sýrů, čokolád, chipsů). Dávejte přednost rostlinným olejům před živočišnými tuky. Denně konzumujte mléko nebo mléčné výrobky se sníženým obsahem tuku.
5. Několikrát denně jezte chléb, pečivo, těstoviny, rýži nebo další výrobky z obilovin (zejména celozrnné) a brambory.
6. Nahrazujte tučné maso a masné výrobky rybami, luštěninami a netučnou drůbeží.
7. Pokud pijete alkoholické nápoje, vyvarujte se jejich každodenní konzumaci a nepřekračujte denní dávku 20 g alkoholu (tj. 0,5 l piva nebo 2 dcl vína nebo 5 cl 40% destilátu)./li>
8. Omezujte příjem kuchyňské soli, celkový denní příjem soli nemá být vyššínež 5 g (1 čajová lžička), a to včetně soli skryté v potravinách. Používejte sůl obohacenou jódem.
9. Vybírejte potraviny s nízkým obsahem cukru, omezujte sladkosti. Sladké nápoje nahrazujte dostatečným množstvím nesladkých nápojů, např. vody.
10. Podporujte plné kojení do ukončeného 6. měsíce věku, poté kojení s příkrmem do 2 let věku dítěte i déle.