Bedýnky do domu

Z jaké farmy je:

Přesnídávka bez chemie

Hořčice z kláštera

Náš dobrý med

Poctivý chleba

Brambory

Mrkev petržel atd...

Patizon cuketa dýně

Domácí a BIO vejce

Sýry kozí kravské

Česnek český

Domácí drůbež

Moravská vína

Hotová jídla

Sušenky pro mazlíčky


Vitamíny a vy

ZDRAVÍČEK INFORMUJE O VITAMÍNECH

Vitamíny jsou organické látky patřící k základním složkám lidské stravy. Vitamíny se podílejí na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů. Náš organismus si je nedokáže sám vytvořit a proto je musíme přijímat ve stravě jako vitamíny nebo provitamíny.

Vitamíny dělíme do dvou skupin podle rozpustnosti a to na vitamíny rozpustné v tucích (vitamín A, vitamín D, vitamín E, vitamín K) a vitaminy rozpustné ve vodě (vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamín H a vitamín PP)
Přebytečných vitamínů rozpustných ve vodě se organismus dokáže zbavit. U vitamínů rozpustných v tucích to však nefunguje.

Potravinových doplňků obsahujících vitamíny je mnoho, je však téžké rozpoznat, které jsou pro náš organismus přínosem. Při nedostatku vitamínů se mohou objevovat poruchy funkcí organismu. Nedostatek vitamínů způsobuje také malou oddolnost vůči infekčním chorobám, protože mají schopnost posilovat a udržovat náš imunitní systém v dobré kondici.

Zdrojem vitamínů je, jak je všeobecně známo, hlavně ovoce a zelenina. Na rozdíl od masité stravy přináší výživa na bázi ovoce, zeleniny a obilovin většinu vitamínů, které náš organismus potřebuje

Zdroj www.vupp.cz

 

Doplňující obrázky

nadpis.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |