Bedýnky do domu
hotová jídla.jpg

Hotová jídla bezlepková s sebou bez chemie

 „Opravdové jídlo všude s sebou“

Hotová jídla bezlepková s sebou bez chemie

- Jídla je možno skladovat při pokojové teplotě po dobu 2 let - viz certifikát níže

- Jídla jsou bezlepková - viz certifikát níže

- Jídla jsou ve kvalitě BIO - viz certifikát níže

Všechna vyráběná jídla EXPRES MENU splňují požadavky na zdravou stravu,
protože jsou PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ, neobsahují žádné konzervační látky a umělá dochucovadla.

Jsou připravována z prvotřídních čerstvých surovin od osvědčených českých producentů. 

Vybrat si můžete z širokého sortimentu dvouporcových a jednoporcových jídel. Všechny výrobky EXPRES MENU jsou vhodné pro osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu.
 
Celiakie je onemocnění způsobené alergickou reakcí na lepek, který je většinou přítiomný v jídle. 

Proč je bezlepkový charakter našich jídel vhodný pro zdravého člověka?

Jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících naše zdraví je způsob stravování.  Často si neuvědomujeme, že vztah mezi nemocí a naší výživou je úzce spjat. Časový interval mezi dobou, kdy se nesprávně stravujeme a vypuknutím nemoci může být dlouhý až desítky let. Lidské tělo je schopno se relativně dlouho přizpůsobovat, než reaguje nemocí. Pro většinu z nás naopak platí, že  zdraví není výsledkem náhody. To také dotvrzují statistiky, zabývající se úmrtností na kardiovaskulární a nádorová onemocnění, kde jsme jako  Česká republika na jednom z nejpřednějších míst ve světovém žebříčku.
Konzumace bezlepkových výrobků je přínosná i pro osoby, které jsou zdravé a nemají žádné zdravotní problémy. 
Díky použití bezlepkové mouky jsou výrobky lépe stravitelné a obsahují více energie. Výrobky představují vhodný způsob prevence nemocí, které způsobuje lepek.
 
Výrobky EXPRES MENU splňují všechny zákoné normy pro označení bezlepkovosti. 

Sterilace
Jako způsob uchování jídla využíváme techniku sterilace.  Technologie sterilování byla objevena již v roce 1790, kdy Napoleon Bonaparte vypsal odměnu pro toho, kdo zajistí stravování jeho armády. Principem tohoto způsobu uchování potravin je zahřátí jídla v uzavřeném sterilním obalu na takovou teplotu, při které se zničí bakterie a mikroorganismy. Díky osvědčenému postupu sterilace si jídla uchovají svoji tradiční chuť a neztratí nic ze svých nutričních hodnot. V současné době firma EXPRES MENU využívá nejmodernější sterilační metody, které odpovídají všem evropským standardům.
 
Jak se jídla EXPRES MENU liší od klasické konzervy?

JSOU CHUTNÁ - díky unikátní technologii sterilace si uchovají svoji klasickou chuť a nutriční hodnoty, jsou bez konzervačních látek a barviv.
Jídla jsou vyrobena z nejkvalitnějších českých surovin. Každá porce obsahuje 130 gramů libového masa a 480 gramů omáčky.
 
JSOU SKLADNÁ - jsou zabalena do vícevrstvých sáčků, ve kterých je možné jídlo přímo ohřát a sníst. Snadná a rychlá příprava, doba ohřevu 5-10 minut.
 
JSOU BEZPEČNÁ– skladují se při teplotě od +1 do +30 °C, doba spotřeby je 2 roky. Výživová tvrzení stanovena certifikovanou laboratoří. 
Kontrola přítomnosti lepku laboratorními testy. Senzorická kontrola komisí odborníků.
 
JSOU ZDRAVÁ – neobsahují konzervanty a dochucovadla, všechny výrobky jsou přirozeně bezlepkové. Bez uměle předaných dochucovadel a zvýrazňovačů chuti. 
 
Výrobky EXPRES MENU kupují:

SPOTŘEBITELÉ, kteří mají málo času, nechce se jim vařit nevyplatí se jim vařit jen pro sebe (single osoby, důchodci) kladou důraz na zdravý životní styl a prevenci onemocnění
 
SPORTOVCI jako stravování na závodech nebo soustředěních v tuzemsku i zahraničí při outdoorových sportech, (například motosport, horolezectví, orientační běh a další)
 
REKREANTI ke stravování na zahraničních cestách, kde jsou potraviny drahé, kde není přístup k potravinám (outdoor aktivity – prales, poušť, mořeplavectví a další extrémní lokality), kde jsou omezené skladovací možnosti – jachty, karavany
 
PRACOVNÍCI na montážích, řidiči kamionů
 
CELIACI A DIABETICI jako bezpečnou, chutnou a rychlou stravu za každé situace
 
Koncepce celodenního stravování podle EXPRES MENU:

Snídaně: Ovocná kaše (Připravujeme zařadit do sortimentu) – obsahuje sušené ovoce, které je bohaté na minerální látky a cukry. Zajistí vhodný start do nového dne a dostatek energie na celodenní aktivitu. 

Oběd: K obědu je možné si vybrat z bohatého sortimentu svačinových polévek. Jako hlavní chod doporučujeme dvouporcová hotová jídla, vyrobená podle tradiční české receptury. Díky našim jídlům si můžete užít výbornou českou kuchyň kdekoliv.
 
Večeře: K večeři můžete využít maso ve vlastní šťávě. To se vyznačuje vysokou variabilitou uplatnění během celodenního stravování. Pokud ho budete chtít konzumovat teplé, doporučujeme z něj vyrobit chutnou polévku nebo ho můžete využít pro jakýkoliv vlastní recept. Zároveň je vhodné i k studené přípravě, je z něj možno rychle a snadno připravit pomazánku nebo paštiku.

Doplňující obrázky

cert ostat1.JPG
certifikát na bio.jpg
jednoporcovky_bezlepek.JPG



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |