Bedýnky do domu
IMAG0780.jpg

Vejce z farmy od Matoušků a BIO z Králíků

Na rodinné farmě Matoušků jsou slepičky klidné, mají dost výběhu a kvalitní

krmení

Slepice se mohou procházet po celé hale...nežijí v klecích... snášejí klidně...

slepice na procházce.JPG

Jen 2,7 % slepic žije na podestýlce. A my jsme pyšni na to, že se mezi toto malé procento můžeme zařadit.

Slepice jsou sociální zvířata, která spolu v hejnu komunikují pomocí volání, kontaktů a vizuálních projevů. Má-li slepice možnost, projevuje se širokou škálou aktivit spojených s péčí o své tělo. Jako každý vyšší živočich cítí bolest.

Aby bylo umožněno nosnicím provádět nejdůležitější projevy přirozeného chování jako je vytváření hnízda, hledání potravy, popelení, hřadování, protažení nebo mávání křídly, je chov plně přizpůsoben slepicím. Slepice se mohou volně pohybovat po celé hale, nejsou nijak omezovány. Vejce snáší do hnízd, kde mají soukromí a nejsou rušeny. A protože máme i vlastní pole, krmnou směs si vyrábíme sami, a můžeme jim tedy dopřát bohatší a plnohodnotnější krmivo, které příznivě ovlivní i chuť vejce a Váš požitek z něj.

Slepice pochází z oblastí subtropů a potřebuje pro svoji pohodu poměrně stabilní teplotu, relativní vlhkost a také světlo. To vše je možné řízením mikroklimatu v hale.

Zvířata v klecích trpí tím, že jim křehnou kosti, které se jim lámou, nebo mají problémy s vykloubenými končetinami. Stání v kleci je pro ně bolestivé. V klecích roste agresivita a je běžný kanibalismus mezi ptáky.

To, jestli je slepice šťastná nebo ne, je vědecky těžko uchopitelné. Je to ale snadno uchopitelné eticky. Jistě se dá říci, že sama pohoda zvířat je součástí kvality.

Odstavec

BIO VEJCE PANA KÝRA

Biovejce pocházejí z chovů diametrálně odlišných než klasická konvenční vejce. Největší rozdíl je v životních podmínkách nosnic - podobá se domácímu chovu slepic. Tentoohleduplný způsob chovu bere v úvahu potřeby zvířat. Slepice mají výběh, kde se mohou volně pohybovat a popelit. Mají prostor k nerušené snůšce do hnízda.

Jejich krmivo pochází minimálně z 80% z ekofarem a obsahuje i čerstvou trávu, seno nebo naklíčené obilí. Slepicím v biochovech je zakázáno podávat krmivo chemického původu(extrahované šroty) nebo krmiva s příměsí GMO (geneticky modifikované rostliny).

Slepicím na ekofarmách není uměle narušován denní cyklus pro zvýšení snůšky. Výsledkem je, že v ekochovech mají slepice život delší a bez stresu.


Zdravíčkova slepička a její farmář pan Kýr - možná od ní , nebo od kamarádek máte od Zdravíčka vejce. 

IMAG1232.jpg

Slepičky mají volný výběh a dostatek přirozeného okolí.

slepice_ve_vybehu.jpg

Speciální BIO granule pro dokrmování přes zimu pocházejí z ekologicky pěstovaných plodin a jsou míchána na míru. 

IMAG1234.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |