Bedýnky do domu
Ryzlink Rýnský pozdní sběr s přívlastkem 2010.jpg

Vína z vinařství Němčičky

Vína z vinařské obce Němčiček z jižní Moravy od Zdravíčka

Němčičky jsou obcí s bohatou vinařskou historií. Důležitost tohoto odvětví dokazuje již první zmínka o obci z roku 1348, která pojednává o prodeji vinice. K rozvoji vinařství zde zřejmě zasáhli také Habáni, kteří měli v obci kolem roku 1560 svůj společný dům.

Pěstování hroznů a výroba vína v ZD Němčičky probíhá na vysoké kvalitativní úrovni, což zařadilo podnik mezi členy Svazu integrované produkce a v roce roce 2008 bylo dokonce oceněno certifikací HACCP. Hrozny vypěstované ve vinicích ZD Němčičky daly už několikráte vznik vínu, které se zařadilo mezi sto nejlepších vín v Salonu vín České republiky.

ZD Němčičky hospodaří na 124 ha prvotřídních vinic, které jsou vysázeny především na svažitých kopcích s jižní, jihovýchodní a jihozápadní expozicí. Ne nadarmo se Němčičkám říká obec devíti údolí. Strmost některých svahů dokazuje také rozdíl nadmořských výšek, který v tak malém katastru jako je obec Němčičky činí celých 141 výškových metrů. Geologický původ půd je Ždánicko-hustopečský karpatský flyš.

ZD Němčičky se zabývá výrobou jakostních a přívlastkových vín výhradně z hroznů pocházejících z vinařské oblasti Morava. Sortiment vyráběných vín má širokou odrůdovou základnu a to především díky vlastním vinicím. 

Z bílých vín jsou vyráběna odrůdová vína:

Muškát moravský
Müller Thurgau
Neuburské
Ryzlink vlašský
Ryzlink rýnský
Veltlínské zelené
Sauvignon
Rulandské bílé
Rulandské šedé
Chardonnay
Tramín červený

Vzhledem k faktu, že disponujeme dostatečným množstvím kvalitních modrých hroznů a vzhledem k oblibě, zvyšujeme nyní i objem výroby moderních

 růžových vín a to z odrůd:

Frankovka
Svatovavřinecké
Zweigeltrebe

Červená vína jsou k dostání jako jednoodrůdová

Frankovka
Svatovavřinecké
Modrý Portugal
André
Rulandské modré
Cabernet Moravia
Pravidelně získáváme licenci na výrobu Svatomartinkých vín.


Doplňující obrázky

sklep-2.jpg
Vína z moravských Němčiček.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |