Bedýnky do domu
BIO žitný chleba.jpg

BIO CHLEBA

BIO ŽITNÝ CHLEBA JE BIOPOTRAVINOU ROKU 



Chléb obsahuje pouze žito, kmín, mořskou sůl a pramenitou vodu zbavenou anorganické zátěže. Žito meleme na kamenném mlýnu a hned zpracujeme. Při řemeslné, ruční výrobě nejsou přidávány žádné další látky a přísady, není používáno droždí, nýbrž žitný kvas. V kvasu a těstu probíhá opakovaně přírodní proces kvašení a  kysání, kterému je ponechán dostatek času a vytvořeny dobré podmínky. Tak vznikají důležité výživné látky i originální chuť tohoto pečiva. Chléb po šetrném upečení nejméně 24 hodin dozrává a pak je expedován balený v ochranné atmosféře oxidu uhličitého. JE NUTNO SKLADOVAT V CHLADNU.

Základem pečiva ASON je organicky pěstované žito – produkt ekologického zemědělství, které není poškozeno chybným pěstováním, skladováním, chybným mletím a dalším nevhodným zpracováním a škodlivými přísadami. Chléb, dalamánky a chrupky ASON jsou vyrobeny pouze ze žita a velmi měkké vody s přidáním kmínu a mořské soli. Neobsahují žádné umělé ani přírodní, chemické ani biologické přísady, žádnou anorganickou zátěž, tvrdou vodu, cukr, droždí, tuk a především neobsahují pšenici. Pšeničný lepek gliadin při dlouhodobé konzumaci poškozuje zdraví člověka. V žitu je podstatně méně lepku sekalinu, který je méně lepivý a tak je pro člověka neškodný.

Pečivo ASON je dokonale čisté a splňuje přísná kriteria pro biopotraviny. Organická (bio) kvalita je potvrzena certifikáty. Při zpracování jsou použity přírodní procesy kvašení a kysání, při kterých vznikají cenné biologicky hodnotné látky, pečivo není poškozeno vysokými teplotami při pečení ani konzervačními a jinými chemickými látkami. Vakuové balení v ochranné atmosféře oxidu uhličitého zajišťuje dlouhou trvanlivost bez ztráty kvality. 

Všechny tyto okolnosti se projevují v dobrém působení na zdraví člověka. Při omezení, nebo úplném vyřazení konzumace pšeničných potravin a jejich nahrazením žitnými výrobky ASON dochází k nápadným pozitivním změnám ve zdraví a kondici lidí. Mizí zahlenění, sklon k zánětům, nadváha, zácpa, ustupují zdravotní problémy, zlepšuje se odolnost, kondice, tělo se pročišťuje, je podpořena detoxikace. Současně s nahrazením pšeničných potravin žitnými výrobky ASON doporučujme omezit spotřebu mléka a mléčných výrobků, cukru, soli, tuků, tvrdé vody a zvýšit množství kvalitní zeleniny v jídelníčku. Tyto změny přinášejí dobré výsledky v krátké době.

Doplňující obrázky

certifikat Chleba4.jpg
BIO žitný chleba.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |