- Nechcete vědět jak k vám vozí supermarkety jídlo?
- Mýty o šunce pro děti
- Pravda o kuřatech v česku aneb jsou zdrava?
- VLASTNOSTI UZENIN - PRAVDA O NICH
- 10 KROKŮ K VAŠEMU ZDRAVÍ RADÍ ZDRAVÍČEK
- Kontrola BIO potravin - pesticidy z dovozu
- Správné zásady stravování od zdravíčka
- OBLIBA BIOPOTRAVIN STÁLE ROSTE
- PŘÍKLAD VYVÁŽENÉHO JÍDELNÍČKU
- BIO CHLEBA
- BIO BRAMBORY OD ZDRAVÍČKA
- BIO BROKOLICE OD ZDRAVÍČKA
- BIO CELER OD ZDRAVÍČKA
- BIO ČESNEK OD ZDRAVÍČKA
- BIO KVĚTÁK OD ZDRAVÍČKA
- BIO MRKEV OD ZDRAVICKA
- BIO PASTIŇÁK OD ZDRAVÍČKA
- BIO PETRŽELKA OD ZDRAVÍČKA
- BIO PÓREK OD ZDRAVÍČKA
- BIO ŘEDKVIČKY
- PROČ NAKUPOVAT REGIONÁLNÍ POTRAVINY OD ZDRAVÍČKA
- KAŽDÉ DESÁTÉ DÍTĚ V ČR JE OBÉZNÍ
- Mýty ve výživě
- Vitamíny a vy
- Význam celozrných potravin
- Pesticidy v ovoci a zelenině

BIO CHLEBA
BIO ŽITNÝ CHLEBA JE BIOPOTRAVINOU ROKU
Chléb obsahuje pouze žito, kmín, mořskou sůl a pramenitou vodu zbavenou anorganické zátěže. Žito meleme na kamenném mlýnu a hned zpracujeme. Při řemeslné, ruční výrobě nejsou přidávány žádné další látky a přísady, není používáno droždí, nýbrž žitný kvas. V kvasu a těstu probíhá opakovaně přírodní proces kvašení a kysání, kterému je ponechán dostatek času a vytvořeny dobré podmínky. Tak vznikají důležité výživné látky i originální chuť tohoto pečiva. Chléb po šetrném upečení nejméně 24 hodin dozrává a pak je expedován balený v ochranné atmosféře oxidu uhličitého. JE NUTNO SKLADOVAT V CHLADNU.
Základem pečiva ASON je organicky pěstované žito – produkt ekologického zemědělství, které není poškozeno chybným pěstováním, skladováním, chybným mletím a dalším nevhodným zpracováním a škodlivými přísadami. Chléb, dalamánky a chrupky ASON jsou vyrobeny pouze ze žita a velmi měkké vody s přidáním kmínu a mořské soli. Neobsahují žádné umělé ani přírodní, chemické ani biologické přísady, žádnou anorganickou zátěž, tvrdou vodu, cukr, droždí, tuk a především neobsahují pšenici. Pšeničný lepek gliadin při dlouhodobé konzumaci poškozuje zdraví člověka. V žitu je podstatně méně lepku sekalinu, který je méně lepivý a tak je pro člověka neškodný.
Pečivo ASON je dokonale čisté a splňuje přísná kriteria pro biopotraviny. Organická (bio) kvalita je potvrzena certifikáty. Při zpracování jsou použity přírodní procesy kvašení a kysání, při kterých vznikají cenné biologicky hodnotné látky, pečivo není poškozeno vysokými teplotami při pečení ani konzervačními a jinými chemickými látkami. Vakuové balení v ochranné atmosféře oxidu uhličitého zajišťuje dlouhou trvanlivost bez ztráty kvality.
Všechny tyto okolnosti se projevují v dobrém působení na zdraví člověka. Při omezení, nebo úplném vyřazení konzumace pšeničných potravin a jejich nahrazením žitnými výrobky ASON dochází k nápadným pozitivním změnám ve zdraví a kondici lidí. Mizí zahlenění, sklon k zánětům, nadváha, zácpa, ustupují zdravotní problémy, zlepšuje se odolnost, kondice, tělo se pročišťuje, je podpořena detoxikace. Současně s nahrazením pšeničných potravin žitnými výrobky ASON doporučujme omezit spotřebu mléka a mléčných výrobků, cukru, soli, tuků, tvrdé vody a zvýšit množství kvalitní zeleniny v jídelníčku. Tyto změny přinášejí dobré výsledky v krátké době.