Bedýnky do domu
_DSC0158.jpg

TRÉNINK BŘIŠNÍ SVALSTVO A CVIKY NA ZÁDECH

ZDRAVÍČEK RADÍ JAK POSILOVAT BŘIŠNÍ SVALSTVO

Cviky na zádech neboli na břišní svalstvo...
Základní pozice
leh na zádech, nohy pokrčit v kolenou, bedra přitisknout k podložce, ramena uvolnit a stáhnout dolů, ruce volně položit na břicho, hlava obličejem vzhůru, volně dýchat.

Uvolnění mezi cviky
leh v základní pozici, hluboký nádech až do břicha a výdech s celkovým uvolněním - výdech by měl trvat min. 2x déle než nádech. Při výdechu možno spustit volně jednu pokrčenou nohu do strany, s nádechem zpět. Pak druhou. Netočit pánev, ta zůstává celá na zemi. 

Cviky bez pomůcek
1. špičku nohy do flexu a nataženou nohu zvednout kam až to jde.
2. sedlehy - "kulatě" se zvedat a stejně se i pokládat.
3. nohy pokrčit a jednu nohu patou opřít o koleno druhé. Sedlehy křížem, tzn. protilehlým loktem ke kolenu opřené nohy.
4. pokrčit nohy, natáhnout ruce vedle kolem, zatáhnout břicho, nadzvednout ramena - držet a rukama mírně kmitat vedle kolen nahoru a dolu. Možno cvičit s činkama.
5. "jedem na kole", ale jen jednou nohou, druhou nechat pokrčenou a opřenou a podložku.
6. ruce vzpažit a vytáhnout z ramen co nejdál, povolit.
7. nohy pokrčit a jednu nohu patou opřít o koleno druhé. Koleno pokrčené nohy tlačit co nejdál od těla, nesmí se kroutit pánev. Pak s výdechem nohy nadzvednout z podložky, zatáhnout břicho, pánev přitisknout k podložce a vydržet. Lýtko přeložené nohy je možno přidržet rukama. 

Cviky s overballem
1. pokrčit nohy, mezi kolena stisknout overball. Při nádechu stáhnout břišní svaly, zadek a stisknout koleny balon, při výdechu uvolnit.
2. nohy zvednout do pravého úhlu a koleny stisknout overball. Při nádechu stáhnout břišní svaly, zadek a koleny tisknout balon. Při výdechu uvolnit.
3. overball stisknout koleny a nohy ohnout do pravého úhlu. Mezi koleny mírně válet overball sem a tam. Ruce za hlavu, nadzvednout hlavu a ramena jako při sedlehu  a křížem stočit loket ke kolenu, které je blíž k hrudi. Narovnat hrudník, ale nepokládat a s překulením overballu přetočit křížem loket ke druhému kolenu. Břicho držet zatažené, bedra na zemi.
4. pokrčit nohy, mezi kolena stisknout overball. Při nádechu stáhnout břišní svaly, zadek a jednu nohu zvednout kam to jde s nataženým kolenem, špička do flexu.
5. overballem podložit hlavu pod temenem a bradu zatlačovat "do země".
6. overballem podložit hlavu a volně překulovat z jedné strany na druhou. 

Cviky s gumou
1. pokrčit nohy a pod koleny svázat "na volno" gumou. Koleny roztáhnout gumu kam až to jde a povolit.
2. gumu zachytit přes špičku nohy a rukama napnout. Nohu natáhnout, špičku táhnout dolu a patu vytahovat směrem ke stropu. Nohu zvednout z podložky kam až to jde.
3. nohu zvednout do pravého úhlu. Pod kolenem provléknout gumu a nohu do gumy zavěsit a zcela uvolnit. Stehnem kroužit směrem od těla, uvolnění musí být cítit v kyčli.

Doplňující obrázky

_DSC0156.jpg
_DSC0142.jpg
_DSC0130.jpg
_DSC0128.jpg
logo jpg.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |