Bedýnky do domu

Pitný režim nejen při hubnutí

Pitný režim nejen při hubnutí - Zdravíček radí

pitny rezim 3.jpg

Pitný režim, nejen při hubnutí

Pamatujte, že Vaše tělo vodu potřebuje, protože plní v lidském organismu řadu důležitých funkcí – je nezbytná k zajištění látkové výměny, pomáhá tělu zbavit se škodlivých látek, umožňuje správnou funkci ledvin i jiných orgánů, příznivě ovlivňuje trávení jídla a přispívá k fyzické i psychické vyrovnanosti člověka.

Navíc pokud hubnete a málo pijete, může organismus na nedostatek tekutin reagovat jako na stresující situaci. Při hubnutí tak dochází k horšímu spalování tuků a v daleko větší míře organismus začíná spalovat svalovinu. Při nedostatku tekutin také zbytečně rychle stárne pokožka a zhoršuje se i zácpa, která bývá průvodním jevem při hubnutí.

Dospělý jedinec by měl denně vypít 2–3 litry tekutin. Dodržovat pitný režim se lze naučit. Začněte pít v malých dávkách v průběhu celého dne a nečekejte na pocit žízně, ke každému jídlu si připravte sklenici vody nebo šálek čaje. Snažte se mít stále při sobě láhev s pitím a doplňujte tekutiny průběžně, střídejte různé druhy nápojů: ovocné a bylinné čaje, nejvhodnější je čistá pramenitá voda, ale můžete do pitného režimu částečně zařadit i minerální vody. Omezte konzumaci sycených nápojů, slazených nápojů, alkoholu.

Uvidíte, že časem začnete pít více a více, chce to jen trénink. Vaše tělo se Vám určitě odmění.

 

pitny rezim 2.jpg


  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |