Bedýnky do domu

Bylinková dieta

Základem jsou bylinné směsi, které se pijí jako čaj nebo se přidávají do koupele. Kouzelné ingredience jsou: mateřídouška, zelený čaj, kopřiva, pohanka. K tomu je nutné trochu pozměnit životní styl. „Tělo je zanesené škodlivinami... Ty se pak projevují v nejrůznějších podobách, jako jsou bolesti, alergie nebo třeba padání vlasů. V důsledku přetížení organismu toxickými látkami také dochází k tloustnutí. Bylinková procedura tělo celkově pročistí a urychlí metabolismus“. Dieta s bylinami je proto prospěšná každému. Musíte jen dodržovat denní režim, smířit se s ne příliš chutnými ,lektvary‘ a vynechat některé potraviny.

Váš den

>> Každý den má řád. Začátek je svižný: Když vstanete, pusťte si hudbu a dejte si malou 5-10 minutovou rozcvičku. Neděste se žádných drastických úkonů! Stačí jen pár cviků na protažení. Podle odborníků tělo nejvíce spaluje tuky od druhé hodiny ranní do druhé odpolední. Proto je nejvhodnější zařadit pohybovou aktivitu právě do této části dne.

>> Nyní přichází zřejmě nejobávanější krok. Ještě před snídaní si dejte krátkou sprchu, při které budete střídat proud nejprve teplé a po té studené vody. Nechte ji stékat od hlavy dolů, nikdy nezačínejte od nohou. Jen tak se vaše tělo prokrví a nastartuje pro správný chod.

>> K snídani si dejte müsli s jogurtem a ovocem nebo chleba s máslem, šunkou a vejcem. Podle metody bylinkáře však prý neuděláte chybu, když snídani úplně vynecháte. Chybět ovšem nesmí čaj - nejlépe ze sušených kopřiv nebo zelený. Ten pak hojně pijte celé dopoledne.

>> Pokud jste od rána drželi půst, oběd si můžete dopřát už krátce po poledni. V opačném případě počkejte na druhou hodinu odpolední. Dejte si, na co máte chuť. Povolena je i kachní pečínka s knedlíkem nebo třeba škubánky. V odpoledních hodinách už můžete sníst téměř cokoli.

stihle brisko.jpg

>> Přichází čas na ‚čaj o páté‘ a s ním obvykle chuť na něco sladkého... Podle plánu bylinkáře můžeme sáhnout i po kousku čokolády, nebo malý dortík, či kousek koláče. Pro vzornější dietáře doporučujeme jogurt nebo pudink. Pokud si dáte kávu, nezapomeňte k ní vypít dostatečné množství vody. Tabu jsou ovšem cigarety, které by ozdravnou kúru narušily.

>> Večer už to s jídlem nepřehánějte, nechoďte však spát ani úplně hladoví. Vhodnou večeří budou třeba dva plátky celozrnného chleba se sýrem či vaječná omeleta s bohatou zeleninovou oblohou. Před spaním si naservírujte hrnek pohankového čaje.

>> Poslední tečkou dne by měla být bylinková relaxační koupel, která je pro fungování metabolismu velmi důležitá. Doporučujeme mateřídoušku, kterou nejprve vylouhuje v litru horké vody a poté vlije do vany. Zásadou je nepoužívat zároveň koupelové pěny, či mýdla, která narušují pH pokožky. 

Fotogalerie

na HP3.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |