Bedýnky do domu

Proč je nutné se před spaním odlíčit

ZDRAVÍČEK RADÍ PRO SE PŘED SPANÍM ODLIČOVAT

Umět se nalíčit znamená krásně vypadat, umět se odlíčit znamená krásná zůstat. I žena, která se nelíčí, by si měla večer obličej a dekolt správně vyčistit. Dennodenní péče o pleť můžete mít za nepříjemnou povinnost, odborníci ale zaručují, že se vyplatí, a všimne si jí i vaše okolí.

Správné odlíčení je první a základní krok k dosažení hezké pleti. Při večerním čistění pleti totiž smýváme nejen líčidla, ale i veškerou nečistotu a maz i pot, jež se přes den vytvořily.

Noční hlídka pleti

Když spíme, odpočívá i naše pleť. Noční krémy se od denních liší jinou texturou s vyšším obsahem učinných látek, protože během spánku je pokožka schopna přijmout intenzivní péči. Pokud chcete, aby tyto přípravky fungovaly tak, jak mají, používejte je jen na dobře vyčištěnou pleť.

Především neodbývejte svou pokožku tím, že si večer pouze omyjete obličej běžným mýdlem a vodou. „Jednou za čas vám mýdlo neuškodí, ale rozhodně by to nemělo být pořád, protože pleť má paměť a nešetrné vysušování se časem projeví,“ 

Umyjte okna do duše
 
Při stírání líčidel můžete použít papírové kapesníčky nebo běžnou vatu, ale není to šikovné. Vlivem vlhkosti se nekvalitní tampóny rozpadají, kapesníčky drolí a vata zanechává v očích nepříjemná jemná vlákna. Praktičtější a pohodlnější jsou speciální bavlněné tampóny s mikrovláknem, které se dostane až do hloubky pórů. K odlíčení pak stačí pár „tahů“, kůži není potřeba dřít a celková spotřeba materiálu je menší. 

Samotné přípravky na odličování mají neutrální pH a jsou vytvořeny na bázi „olej ve vodě“. Olej rozpustí mastné nečistoty a voda vše smyje. Odličovač by neměl zanechávat pocit mastnoty nebo napětí a zároveň musí rychle smýt řasenku a make-up s pudrem. Při jeho výběru je nejdůležitější reakce očí. „Oční okolí je citlivější a náročnější než ostatní pleť na obličeji,“ vysvětluje Dana Blažková. Zároveň je tato partie nejnamáhanější, protože většina žen si líčí především oči. Rozhodně dlouhodobě nepoužívejte přípravky, které vás pálí nebo pořádně neodlíčí řasenku, protože si podráždíte nejen pokožku, ale i oční sliznici.

Po směru lymfy

 Odličovacím tonikem nejdříve pleť navlhčete, protože z vlhké pokožky se nalíčení lépe smyje. Velmi      důležitý je směr, kterým budete nečistoty stírat. Začínejte ve středu obličeje a pokračujte do stran a od čela směrem dolů. Pomůžete tak lymfě, aby lépe odtékala a odplavila z podkoží produkty metabolismu, čímž zmírníte či zabráníte případným otokům.

Nejdříve se odličují oči. Namočené tampóny se lehce přiloží na víčka, a potom se jemným příjemným tlakem od vnitřního koutku k vnějšímu setřou stíny a tužka. Řasenka se odstraňuje zásadně od kořínku ke konečku řasy, tedy po směru růstu. Nezapomínejte na rty, krk a dekolt. Na kůži netlačte. Tampóny používejte z obou stran a vyměňujte je, pokud jsou špinavé.

 Odlíčena jedním rázem


Praktickým řešením jsou ubrousky nebo tampóny, které jsou již napuštěné odličovacím prostředkem. Pokud jsou baleny tak, aby nevysychaly a nevypadávaly, jde o ideální řešení na dovolenou. „Tampóny napuštěné tonikem jsou vhodné i pro speciální situace, například když potřebujete setřít z obličeje pot,“ 



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |