Bedýnky do domu

Desatero ve vašem oblékání

ZDRAVÍČEK VÁM RADÍ PŘI OBLÉKÁNÍ

Existuje řada zdánlivých maličkostí, jejichž zanedbání může výsledný dojem z vašeho jinak dokonalého zevnějšku úplně zkazit. Některé věci jsou prostě důležité vždy, ať už je váš osobní styl jakýkoliv. Nechcete vypadat lacině a neupraveně? Pak si přečtěte naše rady.

Nenoste špatné velikosti


Co vám nesedí, to vám nesluší. K nejčastějším módním prohřeškům patří bazírování na určitém čísle nebo písmenu označujícím velikost oděvů. Příznivý symbol na visačce ale slušivý vzhled a linii nezaručí. Nenoste nic, v čem nemůžete dýchat a volně se pohybovat. Je pravda, že některé materiály po krátkém nošení povolí, ale u většiny oděvů povolí spíše stehy, knoflíky a zipy. Naopak – jestli chcete schovat nějaké kilo navíc, nekupujte si oblečení zbytečně velké. Zakryjete tak ženské křivky a budete vypadat jako oblečená v pytli. Pomůže vám spíš šikovný střih, vrstvení a hra s barvami.

Nenoste nevhodné barevné kombinace
 

Návrháři přicházejí každou sezónu s novou škálou barevných odstínů, které jsou „in“. Vy se však držte svých osvědčených tónů a experimentujte opatrně. Ani v tom nejkrásnějším a nejbarevnějším modelu nemusíte vypadat báječně. Zářit musí především přirozený odstín vaší pleti, vlasů a očí. Proto nenoste nic, v čem vypadáte nažloutle, bledě, našedle nebo unaveně.

Nenoste nepatřičný make-up


Největším uměním na poli módy je obléknout se vždy přiměřeně situaci. To samé platí i pro líčení. Mezi denním make-upem vhodným do práce a večerním slavnostním líčením je velký rozdíl. Naučte se líčit jak pro denní světlo, tak pro umělé osvětlení. S make-upem to nepřehánějte! Příliš mnoho líčidel zvýrazňuje vrásky a nenalíčená tvář vypadá mlaději a svěžeji než nešťastně upravený obličej.

Nenoste špatnou barvu punčocháčů


Nohy vám opticky zeštíhlí a prodlouží jednoduchý trik – stejná barva punčoch a bot. Možná máte nejraději punčochy černé, protože pod nimi zakrýváte určité nedostatky. Je to dobrá volba v případě, že k nim nosíte také černé boty. V opačném případě na nohy spíše upozorňujete. Nejelegantnější a pro všechny příležitosti vhodné jsou punčochy v tělové barvě. Ale pozor, tělová musí být skutečně tělová a odstín punčoch musí odpovídat vašemu barevnému typu. Příliš tmavé tělové vypadají na světlé neopálené ženě nepatřičně.

Nenoste „zvadlé“ boty


I zdánlivě čisté boty každé ráno přetřete vlhkým hadrem a ošetřete leskem či krémem. Sportovním botám občas vyperte tkaničky. Nenoste otrhané podpatky, prasklé stehy a nepodražené boty – v zanedbaných botách nebudete nikdy dokonalá.

Nenoste neupravené nehty


Vrcholem neupravenosti je výrazný lak, který zvolna oprýskává a vytváří na nehtech ošklivé mapy. Jestliže nemáte trpělivost jasný lak opravovat a udržovat v esteticky přijatelném stavu, raději používejte světlé průsvitné laky – růžové, béžové či lila. Případné nedostatky nejsou při použití těchto barev tolik znát a nehty není třeba přelakovávat tak často.

Nenoste odrostlou barvu


Zakrytí předčasných šedin, orámování obličeje, podtržení typu, optické posílení objemu vlasů – to vše dokáže barva na vlasy. Jestli ale zvolíte špatný odstín, můžete vypadat jako v levné paruce. Krásnému zevnějšku nepomohou ani výrazné odrosty – ty působí neupraveným a laciným dojmem. Někdy je lepší používat přelivy, které se postupně vymývají a rozdíl mezi dorůstajícími, a přebarvenými vlasy tak není příliš ostrý. Stejně poslouží i melír.

Nenoste prádlo, které vám nesedí


Zaříznuté gumičky a příliš těsné tričko způsobí nepěkné „pneumatiky“ i štíhlé ženě. Jestliže zapínání podprsenky cestuje po zádech nahoru a dolů a prádlo neposkytuje ňadrům oporu, je čas na změnu. Neřiďte se módními trendy, ale funkčností. Jen málokdy záleží víc na tom, jak vypadá vaše prádlo, než jak vy vypadáte v něm.



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |