Bedýnky do domu
žampion zahradní.jpg

Žampion Zahradní

Žampion Zahradní

Houby byly zpracovány v jižních čechách v Soběslavi a mají mezinárodní certifikaci kvality

Použití: 
Žampiony obsahují antibioticky působící campestrin, který je velmi účinný proti původcům tyfu, a také antibiotickou látku agaritin a protinádorově působící agaridoxinm který má také silnou baktericidní účinnost. Dále byla izolována látka s hypoglykemickým účinkem, nazvaná Z -faktor II. 

V žampionech jsou také protialergicky působící látky nejednotné povahy.
 V žampionu zápašném se nachází antibiotikum psallilotin, působící proti grampozitivním a gramnegativním bakteriím, proti všem streptokokům a stafylokokům. Je ale neúčinná proti Salmonelle. Obsah účinných látek velmi rychle klesá konzervací a skladováním, proto s výjimkou léku protialergického je zapotřebí volit výhradně formu tinktury, připravené z čerstvých plodnic. 
Protialergická léčba je velmi účinná a je většinou dobře snášena. Výjimkou je pouze osobní alergie na žampiony, která je ale spíše teoretická, případně osobní nesnášenlivost velmi aromatické drogy, která se vyskytuje častěji. Přípravek je možné podávat jak velmi starým lidem, tak i malým dětem od 15 měsíců a nežádoucí účinky nebyly pozorovány ani v těhotenství. 

Doplňující obrázky

Certifikát houby.png



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |