Bedýnky do domu
BIO žitný chleba.jpg

Pečivo pana Růžičky dle starých receptur s ruční výrobou

Pečivo pana Růžičky dle starých receptur s ruční výrobou

Receptury poskytl pan Kahoun, skvělý odborník a člověk, který pochází z pekařské rodiny s tradicí dlouhou přes 200 let. Naše pekařina se drží vyhlášené francouzské školy, avšak za použití našich kvalitních surovin a šikovných českých ručiček.

Těsto pro naše výrobky se míchá ze směsí obsahujících pšeničnou, žitnou a špaldovou mouku. Pan Kahoun to nazval „vyvážená směs”. Prioritou je výborná stravitelnost a důraz na chuť. 

Žitná mouka v našich výrobcích je vždy prokvašená třístupňovým procesem, neboť bez této časově náročné procedury je žito velmi těžko stravitelné. Do všeho slaného pečiva přidáváme ještě špaldovou vlákninu v Bio kvalitě. 
Ostatní mouky jsou většinou mleté na kamenném mlýně našich přátel u Vlašimi. 

Nepoužíváme žádné konzervanty ani jiné chemické přídavné látky.
Naše výrobna je rukodělná a nachází se v Jenči hned za Prahou. Není velká, ale je nová a čistá. Při pečení 90 % výrobků používáme metodu takzvaného šetrného pečení, kdy teplota při pečení nepřesáhne 165 oC a nedochází k likvidaci všech cenných látek.

Dobrou chuť přeje váš pekař Vladimír Růžička 
a všichni ostatní členové našeho pekařského týmu.

K pečení se používají výhradně BIO mouky bez chemických přísad, které jsou pomlety ručně na kamenném mlýnském kole, dále originální žitný kvásek, a špaldová vláknina.

Peče se tzv. šetrným způsobem do 165 st.Celsia, bez konzervantů, barviv a jiných nesmyslů.

Chléb žitný formový

Vynikající tradiční chléb vyráběný technologií České vesnice před 100 až 200 lety –chléb patří mezi těžší, je však dobře stravitelný, vláčný a má svoji tradiční osobitou jemně nakyslou chuť. Je vhodný pro všechny typy strávníků, ale při sedavém zaměstnání doporučujeme konzumovat menší množství.

Složení: žitná celozrnná mouka, přírodní žitný kvas, pitná voda, jedlá sůl.

Trvanlivost: minimálně 3 dny 
(při skladování v běžném chlebníku 5 dní)

Váha: 800 g

Housky a rohlíky

Vyrábíme čtyři druhy housek – slunečnicovou, sezamovou,
makovou a tmavou a dva druhy rohlíků bez posypu – světlý a tmavý.

Složení: směs pšeničných celozrnných mouk, pitná voda, 100% rostlinný tuk, pekařské droždí, jedlá sůl. Podle druhu housky také posyp: slunečnicové nebo sezamové semínko, mák; u tmavé housky též lněné semínko a ovesné vločky. Tmavé těsto barvíme praženým ječmenem.

Trvanlivost: 2 dny (ale výtečné jsou pouze první den – druhý den doporučujeme rozpéct)

Makový závin

naše chutná a oblíbená vizitka (o:

Složení těsta: směs pšeničných celozrnných mouk, pitná voda, 100% rostlinný tuk, beta karoten, pekařské droždí.

Náplň: mák mletý, kukuřičný škrob, pšeničná sladová mouka, přírodní řepný cukr, mletá skořice, syrovátkový prášek.

Trvanlivost: 14 dní.

Sladké kynuté pečivo

Houska s hroznovým cukrem

Složení: směs pšeničných celozrnných mouk, pitná voda, rozinky sultánky, hroznový cukr, 100% rostlinný tuk, pekařské droždí, posyp buď makové semínko nebo oříškový posyp s ovesnými vločkami, či muže být bez posypu.

Trvanlivost: 2 dny.

Váha: 100 g



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |