
Pečivo pana Růžičky dle starých receptur s ruční výrobou
Pečivo pana Růžičky dle starých receptur s ruční výrobou
K pečení se používají výhradně BIO mouky bez chemických přísad, které jsou pomlety ručně na kamenném mlýnském kole, dále originální žitný kvásek, a špaldová vláknina.
Peče se tzv. šetrným způsobem do 165 st.Celsia, bez konzervantů, barviv a jiných nesmyslů.
Chléb žitný formový
Vynikající tradiční chléb vyráběný technologií České vesnice před 100 až 200 lety –chléb patří mezi těžší, je však dobře stravitelný, vláčný a má svoji tradiční osobitou jemně nakyslou chuť. Je vhodný pro všechny typy strávníků, ale při sedavém zaměstnání doporučujeme konzumovat menší množství.
Složení: žitná celozrnná mouka, přírodní žitný kvas, pitná voda, jedlá sůl.
Trvanlivost: minimálně 3 dny
(při skladování v běžném chlebníku 5 dní)
Váha: 800 g
Housky a rohlíky
Vyrábíme čtyři druhy housek – slunečnicovou, sezamovou,
makovou a tmavou a dva druhy rohlíků bez posypu – světlý a tmavý.
Složení: směs pšeničných celozrnných mouk, pitná voda, 100% rostlinný tuk, pekařské droždí, jedlá sůl. Podle druhu housky také posyp: slunečnicové nebo sezamové semínko, mák; u tmavé housky též lněné semínko a ovesné vločky. Tmavé těsto barvíme praženým ječmenem.
Trvanlivost: 2 dny (ale výtečné jsou pouze první den – druhý den doporučujeme rozpéct)
Makový závin
naše chutná a oblíbená vizitka (o:
Složení těsta: směs pšeničných celozrnných mouk, pitná voda, 100% rostlinný tuk, beta karoten, pekařské droždí.
Náplň: mák mletý, kukuřičný škrob, pšeničná sladová mouka, přírodní řepný cukr, mletá skořice, syrovátkový prášek.
Trvanlivost: 14 dní.
Sladké kynuté pečivo
Houska s hroznovým cukrem
Složení: směs pšeničných celozrnných mouk, pitná voda, rozinky sultánky, hroznový cukr, 100% rostlinný tuk, pekařské droždí, posyp buď makové semínko nebo oříškový posyp s ovesnými vločkami, či muže být bez posypu.
Trvanlivost: 2 dny.
Váha: 100 g