Bedýnky do domu
image003.png

Kvalitní masíčko z ekologického chovu z pošumaví nejkvalitnějšího plemene Angus

Kvalitní masíčko z ekologického chovu z pošumaví  nejkvalitnějšího plemene Angus

Vakuově baleno, vyzrálé a odpočinuté s označením původu na obalu / vydrží a je lepší i po datu spotřeby dle našeho zákona. pokud je v chladu/. 

KLIŽKA – vyzrálá, odpočinutá, ideální na pomalé pečení v celku, na dušení i guláše. Velmi šťavnatá                

VRCHNÍ a SPODNÍ ŠÁL , VÁLEČEK – kvalitní části zadní kýty vhodné na steaky, minutky i plátky.                      

KRK A PODPLEČÍ – přední část hovězího vhodná na plátky, závitky, dušení a vaření.                                            

LOUPANÁ PLEC – přední část hovězího velmi kvalitní, vhodná na steaky i plátky                                                  

FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ – zadní část velmi kvalitní čisté svaloviny na tatatské bifteky a steaky                              

Nyní máte možnost ochutnat steaky připravené z hovězího masa masného plemene Aberdeen Angus, z ekologického chovu farmy Šumavský Angus spol. s.r.o. Toto plemeno patří ve světě mezi nejoblíbenější právě pro přípravu steaků a jiných masových specialit. Pochází původně ze severovýchodního Skotska, kde bylo vyšlechtěno již v 18. století. V současné době má farma okolo 450 kusů, sestávající ze základního stáda matek, mladých jalovic a býčků, 2- letých jalovic do chovu a plemenných býků. Obhospodařuje 350 ha. Angus je maso vysoké kvality, jemně vláknité, křehké a šťavnaté. Vyniká jemným mramorováním, které mu dává typickou a nenapodobitelnou chuť.

Po předchozí domluvě je možná prohlídka farmy s výkladem v blízkosti restaurace.

 Skot žije celoročně venku bez přídavků jakýchkoliv krmných směsí či hormonů. Základní stádo tvoří 200 krav. Na doskok se používá 6 plemenných býků, z toho 2 ks jsou v 1.desítce TOP plemenných býků České republiky.

farmář pan Silovský na své Ekofarmě.jpg

Rodina Silovských chová na své ekofarmě nejkvalitnější plemeno Aberdeen Angus


Kvalitní hovězí maso

maso je důležitým zdrojem železa a mědi. Oba tyto prvky jsou potřebné především pro krvetvorbu. Většina z nás se domnívá, že vitamíny jsou pouze v ovoci a zelenině. Ale i v mase jsou zastoupeny hlavně vitamíny skupiny B, důležité pro nervy, pokožku a celkově vyvážený metabolismus.
Například vitamín B12 působí jako růstový faktor u dětí, příznivě ovlivňuje tvorbu červených krvinek i ostatních krevních elementů, podílí se na syntéze i odbourávání aminokyselin, příznivě působí na tvorbu nukleových kyselin a má antitoxické vlastnosti. Jeho nedostatek způsobuje chudokrevnost a u dětí  třeba i poruchy růstu.

Z dalších prvků obsahuje maso například fosfor potřebný pro výstavbu kostí nebo selen s detoxikačním účinkem. Jeho nedostatek může být příčinou kardiovaskulárních a virových onemocnění.

Význam masa ve výživě

Maso je důležitým zdrojem železa a mědi, obě tyto látky potřebujeme pro tvorbu krve. Nejdůležitějším zdrojem železa jsou játra hospodářských zvířat, přičemž obecně platí, že čím je zvíře větší, tím více procent potřebného prvku obsahuje-nejvíce železa proto může člověk získat z jater hovězích. Ze špenátu to prostě nejde, neboť železo je v rostlinách vázáno tak nešikovně, že je organizmus nedokáže zpracovat a využít, byť ve špenátu a dalších druzích zeleniny železo skutečně je. Člověk je ale získává hlavně z masa.

Lidé se většinou domnívají, že vitamíny jsou pouze v ovoci a zelenině. Ovšem právě v mase je největší procento vitamínů skupiny B, důležité pro naše nervy, pro naši pokožku a nezbytné pro všechny chody v těle, kterými se náš organizmus udržuje v rovnováze. Konkrétně vitamín B12 má v organizmu člověka následující funkce:

  • působí anabolicky jako růstový faktor u dětí
  • příznivě ovlivňuje tvorbu červených krvinek i ostatních krevních elementů
  • podílí se na syntéze i odbourávání aminokyselin
  • příznivě působí na tvorbu nukleových kyselin
  • působí antitoxicky

Nedostatek tohoto vitamínu způsobuje chudokrevnost a u dětí dokonce při jeho nedostatku může docházet k poruchám růstu.

Maso dále obsahuje fosfor potřebný pro výstavbu kostí nebo selen s detoxikačním účinkem, jehož nedostatek je příčinou kardiovaskulárních a virových onemocnění.



certifikát angisfarm.jpg

 



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |