Bedýnky do domu
certifikace kontroly kvality.jpg

Farmářsky vypěstované produkty z ČR s kontrolovanou produkcí zeleniny od zdravíčka

Původ a kvalita farmářského produktu 

Integrovaný systém produkce zeleniny (IPZ) je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám a minimalizuje nežádoucí vstupy agrochemikálií s nežádoucími vedlejšími účinky. 

Řadí se mezi konvenční a organickou produkci plodin, prosazuje snížení rizika přehnojování půdy a racionálnější využívání živin.

V integrovaném systému produkce zeleniny se do výrobního procesu zapojují ekologicky a ekonomicky přijatelná opatření, která usměrňují pozitivně kvalitu zeleniny se zvláštním zřetelem na minimalizaci obsahu cizorodých látek. Jde tedy o alternativní postupy k metodám, které podle dosaženého stupně poznání zvyšují ekologická a hygienická rizika výroby zeleniny. Zelenina vypěstovaná v systému IPZ podléhá systematické kontrole nezávislého kontrolního orgánu. 
Ochranná známka IPZ byla registrována Úřadem průmyslového vlastnictví ČR pod číslem 0-358337 a pěstitelé zeleniny , kteří splní podmínky Pravidel pro IPZ, mohou pak touto ochrannou známkou označovat své produkty jako jakostní a zdravou zeleninu.

certifikace kontroly kvality.jpg


  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |