Bedýnky do domu
slepice na procházce.JPG

Domácí vajíčka od Matoušků

Rodina Matouškova dodává domácí vajíčka zákazníkům Zdravíčka

Na rodinné farmě Matoušků jsou slepičky klidné, mají dost výběhu a kvalitní krmení

Slepice se mohou procházet po celé hale...nežijí v klecích... snášejí klidně...

slepice na procházce.JPG

Jen 2,7 % slepic žije na podestýlce. A my jsme pyšni na to, že se mezi toto malé procento můžeme zařadit.

Slepice jsou sociální zvířata, která spolu v hejnu komunikují pomocí volání, kontaktů a vizuálních projevů. Má-li slepice možnost, projevuje se širokou škálou aktivit spojených s péčí o své tělo. Jako každý vyšší živočich cítí bolest.

Aby bylo umožněno nosnicím provádět nejdůležitější projevy přirozeného chování jako je vytváření hnízda, hledání potravy, popelení, hřadování, protažení nebo mávání křídly, je chov plně přizpůsoben slepicím. Slepice se mohou volně pohybovat po celé hale, nejsou nijak omezovány. Vejce snáší do hnízd, kde mají soukromí a nejsou rušeny. A protože máme i vlastní pole, krmnou směs si vyrábíme sami, a můžeme jim tedy dopřát bohatší a plnohodnotnější krmivo, které příznivě ovlivní i chuť vejce a Váš požitek z něj.

Slepice pochází z oblastí subtropů a potřebuje pro svoji pohodu poměrně stabilní teplotu, relativní vlhkost a také světlo. To vše je možné řízením mikroklimatu v hale.

Zvířata v klecích trpí tím, že jim křehnou kosti, které se jim lámou, nebo mají problémy s vykloubenými končetinami. Stání v kleci je pro ně bolestivé. V klecích roste agresivita a je běžný kanibalismus mezi ptáky.

To, jestli je slepice šťastná nebo ne, je vědecky těžko uchopitelné. Je to ale snadno uchopitelné eticky. Jistě se dá říci, že sama pohoda zvířat je součástí kvality.



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |