Bedýnky do domu

BIO ZELÍ OD ZDRAVÍČKA

Podívejte se, odkud také pocházejí hlávky BIO zelí pro vás ZDE...

Bio zelí

Zelí, zelenina z rodu brukvovitých, má unikátní účinky na lidský organismus. Je velmi zdravé kvašené, ale i syrové. Už na přelomu 4. a 3. století před naším letopočtem bylo ve starém Řecku oblíbenou součástí jídelníčku. A antičtí Římané zelí dokonce povýšili nad všechny zeleniny, a to nejen v kuchyni, ale i v léčitelství. O své výsadní postavení zelí nepřišlo ani v časech pozdějších. Ve středověku patřilo spolu s masem, luštěninami a chlebem k základním potravinám. 


Zelí má vysoký obsah vitaminů C a K.

§  Je cenným zdrojem vitaminu E a draslíku.
§  V listech nechybí ani beta-karoten, kyselina listová a tiamin.
§  Obsahuje velké množství vlákniny, která je důležitá pro správné trávení.
§  Červené zelí je navíc bohaté na prospěšné antioxydanty anthokyany.

Pokud několikrát za den slupnete zelný list, prospějete svému tělu více, nežli multivitamínovými tabletami!
 

Zelí se přičítají hojivé účinky přižaludečních vředech, protože obsahuje látku zvanou S-metylmetionin, která zřejmě urychluje zacelování vředů a zmírňuje bolest. Tradiční léčba doporučuje vypít denně litr syrové zelné šťávy po malých dávkách. Účinek začíná být patrný asi po osmi dnech.

Kysané je dobré a zdravé
Kysané zelí vděčí za svou chuť bakteriálnímu kvašení. Pro trávení je ještě prospěšnější, nežli v syrovém stavu, a nezpůsobuje na rozdíl od něj nadýmání. Užitečné mikroorganismy, které se v kysaném zelí nacházejí, podporují zdraví prospěšné bakterie ve střevech a ty zase usnadňují zažívání, vstřebávání živin a využití vitaminů řady B.

Doplňující obrázky

nadpis.jpg
logo-bio-produkt-ez.jpg
logo_20regionalni_20potravina_2002.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |