Bedýnky do domu
Bio Vejce se selenem.jpg

BIO vejce se selenem čerstvé původ ČR z volného chovu

BIO vejce od zdravíčka jsou naprosto čerstvé kvalitní a zdravé...

BIO VEJCE OD ZDRAVÍČKA JSOU OD FARMÁŘE PANA KÝRA POCHÁZÍ Z PODHORSKÉ OBLASTI ORLICKÝCH HOR KDE SLEPIČKY MAJÍ ČISTÉ A EKOLOGICKÉ PROSTŘEDÍ. 
JEJICH CHUŤ A BARVA JE TÉ NEJVYŠŠÍ KVALITY.

Biovejce pocházejí z chovů diametrálně odlišných než klasická konvenční vejce. Největší rozdíl je v životních podmínkách nosnic - podobá se domácímu chovu slepic. Tentoohleduplný způsob chovu bere v úvahu potřeby zvířat. Slepice mají výběh, kde se mohou volně pohybovat a popelit. Mají prostor k nerušené snůšce do hnízda.

Jejich krmivo pochází minimálně z 80% z ekofarem a obsahuje i čerstvou trávu, seno nebo naklíčené obilí. Slepicím v biochovech je zakázáno podávat krmivo chemického původu(extrahované šroty) nebo krmiva s příměsí GMO (geneticky modifikované rostliny).

Slepicím na ekofarmách není uměle narušován denní cyklus pro zvýšení snůšky. Výsledkem je, že v ekochovech mají slepice život delší a bez stresu.


Zdravíčkova slepička a její farmář pan Kýr - možná od ní , nebo od kamarádek máte od Zdravíčka vejce. 

Slepičky mají dostatek volného výběhu v podhorských loukách. Přes zimu se jim dává speciální granulovaná BIO směs z ekologicky pěstovaných plodin.

Speciální BIO krmivo z ekologického pěstování z Rakouska - je poměrně drahé, ale kvalitní bez chemie a antibiotik.

IMAG1231.jpg
IMAG1234.jpg
slepice_ve_vybehu-thumb.jpg
IMAG1232.jpg

Jejich žloutky totiž obsahují kromě řady vitaminů a minerálních látek také omega-3-polynenasycené mastné kyseliny, které mimo jiné snižují riziko kardiovaskulárních a některých zánětlivých chorob, jako je například artritida.

Obavy z cholesterolu ve vejcích jsou přehnané. Obsahují ho sice poměrně hodně, ale i zde platí, že důležité není absolutní množství, ale poměr mezi "dobrým a zlým" cholesterolem a dalšími složkami žloutku. A v BIO vejcích převládá díky omega-3 kyselinám právě ten dobrý.

Jestliže si dáte BIO vejce, ohrožujete se méně, než když jíte například máslo, kde je sice cholesterolu celkově méně, ale převládá v něm špatný. 

BIO Vejce navíc obsahují látku lecitin, která zabraňuje, aby se do těla dostalo nadměrné množství cholesterolu. Proto, když si dáte jedno nebo dvě vejce denně, nemusíte mít o své zdraví obavy.

Kromě toho studie prokázaly, že při konzumaci dvou omega vajec denně došlo ke zlepšení zdravotního stavu a snížení krevního tlaku.

Vejce z biochovu proto nejsou vždy dokonale čisté. „Vajíčko lze důkladně očistit, ale tím se sníží jeho trvanlivost. Pokud zákazník dokáže přehlédnout drobné nečistoty jako zbytky podestýlky nebo šmouhy, dostane pak vajíčko, které déle vydrží,“

Selenová BIO VEJCE

moderní „funkční bio potravina“ obsahující selen ve své přirozené podobě.

 

Vejce obsahují nadstandardní množství přírodního selenu (Se), mikroprvku, který je důležitý pro život.

SELEN – prostřednictvím svých specifických selenoenzymů plní významné funkce jako:

-              antioxidační ochrana organismu před volnými radikály

-              udržování a posilování přirozené imunity organismu

-              podporuje správnou funkci štítné žlázy a reprodukčních orgánů

-              plní významnou úlohu v prevenci srdečně cévních onemocnění a vzniku nádorů   

          prostaty, prsu, plic, tlustého střeva a konečníku

 

Selen se také podílí na udržování duševního zdraví lidí. Zvýšený příjem tohoto mikroprvku má pozitivní vliv na zdravotní stav lidí postižených revmatickými záněty kloubů, astmatem a záněty pankreatu.

 

Jakým způsoben selen do těla dostat?

Nejpřirozenějším způsobem, jak dodat dostatečné množství esenciálních výživových látek ve vhodné, pro naše tělo využitelné formě, je zvýšená konzumace cíleně vybíraných „funkčních bio potravin“. Především jsou to potraviny (např. vejce, mléko, maso), které jsou díky speciální ekologické výživě zvířat obohacené o látky, jejichž obsah je v naší běžné stravě nedostačující.

 

Selenová BIO VEJCE jsou moderní „funkční biopotravinou“. Vyrábějí se pomocí špičkových biotechnologií firmy Alltech, Inc., Kentucky, USA. Obsahují nadstandardní množství selenu ve formě esenciální aminokyseliny (selenometionínu), prvku, který je ve své podobě nepostradatelný pro život. Do výživy nosnic je aplikován přípravek organického selenu Sel-Plex, který je schválený pro využití v ekologickém zemědělství.

 

Konzumací dvou selenových bio vajec denně dodáme našemu organismu více než 70 % doporučené denní dávky tohoto mikroprvku. Konzumaci selenu doporučuje ministerstvo zdravotnictví i přední celosvětoví odborníci na výživu.

 

Složení vejce:

Bilkoviny (Protein)g/100g12
Tuk (Fat)g/100g12,3
Sacharidy (Saccharide)g/100g0,3
Energie (Energy)kJ/100g767

Obsah selénu / vejce (Contents selenium/eggs) :

Selén - běžné vejce ug/vejce11

Selén - BIO vejce ug/vejce 32,6



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |