Bedýnky do domu
Bio rýže natural.jpg

BIO rýže natural

BIO rýže natural

Dlouhozrnná rýže natural se získává z bílé rýže po prvním loupání, při něm se odstraní
nestravitelné vrstvy plev. Zrno zůstává potažené otrubou (slupkou), obsahující velké procento vlákniny. Dodává rýži žlutohnědou barvu a jemnou ořechovou chuť. Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8–12% bílkovin, 2,4% tuku, 68–72% sacharidů, 10% vlákniny, vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), vitamin E, fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo (viz tabulka výživových hodnot). Bílkoviny rýže obsahují osm esenciálních aminokyselin. Rýže obsahuje minimum tuku a je přirozeně bezlepková. Nevyvolává alergické reakce a je lehce stravitelná. Patří mezi energeticky vyvážené potraviny a díky tomu je součástí šetřících diet včetně bezlepkové diety. Používá se k přípravě příloh, salátů, sladkých jídel.

Rýže natural vyžaduje delší dobu vaření než bílá rýže z důvodu přítomnosti obalových vrstev zrna. Rýži opláchneme a vaříme ve větším množství osolené vody 20 - 30 minut. Po uvaření scedíme.

Výhody pro vaše zdraví: 
•    Konzumace rýže snižuje krevní tlak
•    Osolený rýžový vývar pomáhá při katarech žaludku a střev. 
•    Vývar z rýže se doporučuje při zánětech a  vysokých horečkách.
•    Rýže je vhodná pro diabetiky, protože stabilizuje krevní cukr a inzulin. 
•    Působí preventivně i léčebně proti ledvinovým kamenům kalciového typu – 2x denně jíst 10 g vařené rýže 
•    Při pravidelné konzumaci rýže se zlepšuje zdravotní stav lidí trpících lupenkou.



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |