Podobné téma

BIO rýže natural
BIO rýže natural
Dlouhozrnná rýže natural se získává z bílé rýže po prvním loupání, při něm se odstraní
nestravitelné vrstvy plev. Zrno zůstává potažené otrubou (slupkou), obsahující velké procento vlákniny. Dodává rýži žlutohnědou barvu a jemnou ořechovou chuť. Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8–12% bílkovin, 2,4% tuku, 68–72% sacharidů, 10% vlákniny, vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), vitamin E, fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo (viz tabulka výživových hodnot). Bílkoviny rýže obsahují osm esenciálních aminokyselin. Rýže obsahuje minimum tuku a je přirozeně bezlepková. Nevyvolává alergické reakce a je lehce stravitelná. Patří mezi energeticky vyvážené potraviny a díky tomu je součástí šetřících diet včetně bezlepkové diety. Používá se k přípravě příloh, salátů, sladkých jídel.
Rýže natural vyžaduje delší dobu vaření než bílá rýže z důvodu přítomnosti obalových vrstev zrna. Rýži opláchneme a vaříme ve větším množství osolené vody 20 - 30 minut. Po uvaření scedíme.
Výhody pro vaše zdraví:
• Konzumace rýže snižuje krevní tlak
• Osolený rýžový vývar pomáhá při katarech žaludku a střev.
• Vývar z rýže se doporučuje při zánětech a vysokých horečkách.
• Rýže je vhodná pro diabetiky, protože stabilizuje krevní cukr a inzulin.
• Působí preventivně i léčebně proti ledvinovým kamenům kalciového typu – 2x denně jíst 10 g vařené rýže
• Při pravidelné konzumaci rýže se zlepšuje zdravotní stav lidí trpících lupenkou.
nestravitelné vrstvy plev. Zrno zůstává potažené otrubou (slupkou), obsahující velké procento vlákniny. Dodává rýži žlutohnědou barvu a jemnou ořechovou chuť. Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8–12% bílkovin, 2,4% tuku, 68–72% sacharidů, 10% vlákniny, vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), vitamin E, fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo (viz tabulka výživových hodnot). Bílkoviny rýže obsahují osm esenciálních aminokyselin. Rýže obsahuje minimum tuku a je přirozeně bezlepková. Nevyvolává alergické reakce a je lehce stravitelná. Patří mezi energeticky vyvážené potraviny a díky tomu je součástí šetřících diet včetně bezlepkové diety. Používá se k přípravě příloh, salátů, sladkých jídel.
Rýže natural vyžaduje delší dobu vaření než bílá rýže z důvodu přítomnosti obalových vrstev zrna. Rýži opláchneme a vaříme ve větším množství osolené vody 20 - 30 minut. Po uvaření scedíme.
Výhody pro vaše zdraví:
• Konzumace rýže snižuje krevní tlak
• Osolený rýžový vývar pomáhá při katarech žaludku a střev.
• Vývar z rýže se doporučuje při zánětech a vysokých horečkách.
• Rýže je vhodná pro diabetiky, protože stabilizuje krevní cukr a inzulin.
• Působí preventivně i léčebně proti ledvinovým kamenům kalciového typu – 2x denně jíst 10 g vařené rýže
• Při pravidelné konzumaci rýže se zlepšuje zdravotní stav lidí trpících lupenkou.