
BIO kukuřičné lupínkyke zdravé snídani
BIO kukuřičné lupínkyke zdravé snídani
Bio kukuřičné lupínky obsahují velké množství kukuřičné vlákniny, která podporuje trávení a pomáhá odbourávání tuku ze střeva. Bio kukuřičné lupínky jsou výborné jako zdravá a rychlá snídaně či svačina s mlékem nebo jogurtem, lze je přimíchat do müsli nebo netradičně využít při obalování jako strouhanku.
Nutriční složení
Zrno bio kukuřice je bohaté na minerální látky a to především hořčík, fosfor, draslík, železo, síru, zinek, kobalt a hlavně nedostatkový prvek selen, který je potřebný pro dobrou činnost srdce. Bio kukuřice je velmi dobrým zdrojem energie, obsahuje v průměru 73% sacharidů, což je nejvíce ve srovnání se všemi obilovinami. Také obsahuje důležité vitaminy skupiny B, E, beta - karoten. Předností kukuřice je vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a vysoký podíl vitaminu B1 (thiamin), který působí příznivě na funkci mozku a nervových buněk. Kukuřice je také ideální potravinou při celiakii, díky absenci lepku je vhodná při přípravě pokrmů pro bezlepkovou dietu.