Bedýnky do domu

BIO FAZOLKY OD ZDRAVÍČKA

Podívejte se, odkud také pocházejí vaše BIO zelené fazolky Zde...

Bio Fazolky

Fazolky jsou cennou zeleninou při cukrovce, snižují obsah cukru v krvi. V luskách jsou i antibakteriální látky. Aglutininy mají určitý vliv při předcházení a léčení zhoubných novotvarů. Jsou silně močopudné, tedy vhodné při chorobách srdce a chorobách krevního oběhu, ledvin. Fazolky se v domácnostech hůře sterilují pro vysoký obsah bílkovin.

Připravujeme z nich polévky, přílohy, zapékají se s brambory, dělají se saláty. Dají se smažit (uvařené) v těstíčku. Doporučuji chutnou přílohu z fazolek: 500 g vařených nebo sterilovaných fazolek rozložíme na míse a přelijeme směsí zvlášť upražených pokrájených mandlí (50 - 100 g) a do sklovita osmažené nakrájené cibule (3 ks) na 4 lžících oleje. Pak ochutíme solí, pepřem, ozdobíme červenou, třeba sterilovanou paprikou a petrželkou.

 V naší kuchyni není dosud tato zelenina doceněna.


Jsou bohaté na riboflavin (B2), kyselinu listovou, vitamin E. Přítomen je i vitamin C, karoten, niacin a další vitaminy B. Z minerálních látek mají velmi mnoho draslíku, vápníku, fosforu, hořčíku, jódu, velmi málo sodíku, dále železa atd.



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |