Bedýnky do domu
Bio fazole červené.jpg

BIO fazole červená ledvinka

BIO fazole červená ledvinka

Bio fazole jsou poměrně velké, mají červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Jsou schopny dobře absorbovat aroma koření a ostatních surovin, se kterými jsou vařeny. 

Použití:
Pro zmírnění potíží s nadýmáním vařte luštěniny s kurkumou, kmínem, česnekem, hřebíčkem, pepřem, zázvorem nebo saturejkou. Sušené bio fazole nejprve namočte, nechte bobtnat po dobu nejméně 4 hodin a před vaření vodu slijte. Vařte v  čerstvé vodě do změknutí. Výborně se hodí jako příloha k rýžovým a kukuřičným jídlům, podávají se často v pikantní úpravě. V Mexiku se z červených ledvinek připravuje tradiční jídlo „Chilli con carne“.


Nutriční složení:
Bio fazole v kombinaci s bio rýží nebo jiným druhem bio obiloviny poskytují plnohodnotnou stravu plnou kvalitních bílkovin a sacharidů například pro vegetariány. Jsou výborným zdrojem vlákniny, která snižuje cholesterol. Vysoký obsah vlákniny je důležitý také pro pomalejší vstřebávání sacharidů a proto jsou bio fazole červené velmi vhodné pro diabetiky. Obsahují molybden, který podporuje metabolismus tuků a sacharidů, napomáhá prevenci anémie a srdečních onemocnění. Jeden hrnek vařených fazolí červená ledvina dokonce obsahuje 177% doporučené denní dávky této minerální látky. Kromě molybdenu jsou také zdrojem železa, thiaminu (vitamin B1) a hořčíku.



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |