Bedýnky do domu

BIO CIBULE OD ZDRAVÍČKA

Podívejte se,odkud také pochází vaše BIO cibule Zde...

Cibule pomáhá při metabolismu glukózy, zvyšuje sekreci inzulínu a brání jeho rozkladu. Výzkumem bylo prokázáno, že čím víc cibule sníte, tím víc se sníží koncentrace cukru v krvi, ale příznivé účinky jsou pozorovány již v množství, které je běžnou součástí stravy.


Cibule je široce užívaná především v kulinářství jako koření. Z lékařského hlediska je její hlavní užití při nechutenství, arterioskleróze, potížích zažívaní, vysokém krevním tlaku, zánětech ústní dutiny a hltanu , sirnaté sloučeniny působí bakteriostaticky a obsažené flavonoidy protizánětlivě. V lidovém léčitelství je ve výčtu ještě astma, zánět močového měchýře, nepravidelnost v menstruaci, cukrovka a bodnutí hmyzem.

Kromě klasické cibule kuchyňské jsou pěstovýny i některé odlišné druhy cibulí.

cibule šalotka-někdy nazývaná též česnek askalonský či množilka, dříve udávána jako samostatný druh pod jmény Allium ascalonicum auct. non L. nebo Allium salota Dost., dnes většinou zahrnovaná pod druh Allium cepa jako Allium cepa var. aggegatum
Celkově podobná cibuli kuchyňské. Charkteristickým znakem je, že se vytváří větší množství drobných cibulek v trsu ("hnízdu"), které jsou jemnější chuti než klasická cibule kuchyňská. Listy jsou jednoduché, přisedlé, s listovými pochvami.

NA LÉČBU DÝCHACÍCH CEST

§  Při prvním náznaku chorob dýchacích cest, snězte cibuli. Další rozkrájejte a dejte do místnosti, ve které se nacházíte. Cibule vyčistí místnost od choroboplodných bakterií. Tuto cibuli již nekonzumujte, vstřebáním bakterií se stává toxickou. Všechny uvedené varianty receptů mají stejné léčebné účinky. Záleží jen na Vás, který si vyberete, např. podle dostupnosti surovin.
§  1.     Šťávu ze syrové cibule smíchat s medem v poměru 2:1. Užívat při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.
§  2.     Syrovou cibuli nakrájet na kolečka, přelít vřelou vodou, přidat špetku majoránky, nechat 1/4 hodiny louhovat. Podávat s medem. Užívat při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.
§  3.     Cibuli nakrájet, zasypat lžící práškového cukru. Za hodinu pustí cibule šťávu, bere se třikrát denně po jedné polévkové lžíci. Užívat při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.
§  4.     Smíchat drcenou cibuli, med a trochu drceného fenyklu. Užívá se 1 lžička před jídlem. Užívat při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.
§  5.     Nakrájenou cibuli přelít horkou vodou, povařit, scedit, smíchat s lipovým čajem, přidat med nebo cukr. Recept vhodný pro děti při rýmě, kašli,chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.
§  6.     Obklad krku při zánětu. Nadrobno nakrájet 100 g syrové cibule, podusit cca 10 minut s lžící anýzu. Přiložit teplé na krk, měnit po 2 hodinách.
§  7.     Při poraněných nosních sliznicích cibulovou šťávu kapat do nosu.

NA LÉČBU HEMEROIDŮ

  
§  1.     Opéct 4 cibule, následně uvařit v 125 g oleje, natřít na pláténko a přiložit.
§  2.     Uvařit cibuli, vymačkat z ní šťávu, dát na plátno a přiložit na hemeroidy, možno vložit do konečníku.
§  3.     Mast: 2 lžíce cibule, mrkve a olše rozmixovat a vmíchat do 100 g sádla. Mazat dle potřeby.

Doplňující obrázky

logo-bio-produkt-ez.jpg
logo jpg.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |