Bedýnky do domu

BIO ČERNÁ ŘEDKEV OD ZDRAVÍČKA

Podívejte se, odkud také pochází vaše černá BIO ředkev Zde...

Černá ředkev od Zdravíčka osahuje řadu životně důležitých látek.


 Vitaminu C v ní za syrova najdeme více než v citrónech. Kromě něj obsahuje i vysoké množství vitaminu E, B1, B2, B6 a beta-karotenu, z minerálů jsou v ní hojně zastoupeny železo, síra, měď, vápník, hořčík, draslík a fosfor.


 Vysokému obsahu látek zvaných fytoncidy vděčí ředkev za své antibiotické účinky. Důležitou složkou jsou i hořčičné silice obsahující síru. Právě jim totiž ředkev vděčí nejen za svou nenapodobitelnou štiplavou chuť, ale i za svůj blahodárný vliv na naše játra. Tyto silice můžeme najít i ve všech příbuzných rostlinách včetně známých ředkviček, černá ředkev jich však obsahuje největší množství.


Dopřejte svým játrům očistu. Černá ředkev je jedním z přírodních prostřeků , které působí blahodárně na játra - jeden z nejdůležitějších orgánů našeho těla. Játra představují důmyslnou chemickou továrnu, která zpracovává látky tělu škodlivé až jedovaté a naopak vyrábí ty, které k životu nutně potřebujeme. Černou ředkev by měli konzumovat především lidé trpící nedostatečnou funkcí jater. Ta se může projevovat například zvýšenou únavou, bolestmi hlavy, páchnoucím dechem, trávicími obtížemi, žlutavým zbarvením povlaku jazyka či očního bělma. Při změně ročního období, kdy jsou játra zatěžována nejvíce, je však zhruba dvacetidenní čisticí jaterní kúra, která využívá černou ředkev nebo její šťávu, vhodná téměř pro každého. Blahodárné účinky ředkve na lidské zdraví ocení i lidé trpící trávicími obtížemi, jako je zácpa, nadýmání a pocit těžkosti po jídle. 


Šťáva z ředkve se doporučuje i při nespavosti a bolestech hlavy, smíchaná s medem se odnepaměti využívá při léčbě kašle a bronchitid, podporuje tvorbu žluči a rozpouští žlučové kaménky. Ředkev naopak není vhodná pro osoby trpící průjmy, žaludečními a dvanácterníkovými vředy, zvětšenou štítnou žlázou a všechny, kdo po jejím požití pociťují žaludeční obtíže

Jak užívat ředkev?


Černou ředkev můžeme samozřejmě konzumovat jako běžnou zeleninu. Velice chutná je pokrájená na chleba s málem či sýrem anebo jako přísada do nejrůznějších salátů. Pro pravidelné užívání a nárazové čisticí kúry je však mnohem vhodnější šťáva z černé ředkve. Musí být ovšem 100% a čerstvá. Můžeme samozřejmě využít i některé potravní doplňky obsahující kvalitní a čerstvou šťávu z ředkve, vhodný je například belgický přípravek Rabanon, který obsahuje 100% šťávu z černé ředkve pocházející výhradně z ekologického zemědělství. Minimum pozitivních účinků si naopak zachovává ředkev v sušené formě.

Doplňující obrázky

logo-bio-produkt-ez.jpg
logo jpg.jpg



  Webové stránky vytvořil DUOWEB.cz
Copyright   |
Ochrana osobních údajů   |